Chec cu ciocolata si pudra de migdale

Va recomand aceasta reteta frantuzeasca buna,buna de tot!!daca tot mi-am achizitionat aceasta forma de guguluf,a trebuit incercata nu???
AVEM NEVOIE DE:
3oua
1cana cu lapte(200g)
75g unt moale
150g zahar
250g faina
50g pudra de migdale
100g ciocolata neagra
1plic praf de copt,un praf de sare
CUM PROCEDAM:
Untul moale se amesteca bine cu zaharul apoi cu galbenusurile pe rand,mixand energic dupa fiecare,se adauga 100ml lapte cate putin ,se amesteca in continuare sa se topeasca zaharul,apoi se incorporeaza faina cu praful de copt si pudra de migdale si restul de lapte,oprind 4linguri;dupa omogenizare se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare si se amesteca usor cu telul;se imparte compozitia in doua boluri iar in unul se incorporeaza ciocolata topita in lapte
In forma de guguluf sau alta forma,se pun intercalat cele doua aluaturi si se lasa la cuptor 40-50min la foc mic(depinde de cuptor,eu am lasat-o mai mult)
Dupa ce este gata,se lasa sa se raceasca,apoi se rastoarna pe un platou
La servire se pudreaza cu zahar apoi se feliaza.

Pentru ca are un gust super bun,de fiecare data cand am pofta de ceva dulce,aceasta reteta e pe primul loc.






0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme