Clafoutis cu zmeura

Clafoutis este specialitatea francezilor si se face de regula cu cirese sau visine cu tot cu samburi dar noi cum ne pricepem la adaptari,facem asa ceva cu orce fel de fructe;gustul e acelas
 

INGREDIENTE:300g zmeura,100g faina,100g zahar pudra,4oua mari,250ml lapte,75g unt

Se unge forma de tarta cu un strat gros de unt iar restul se topeste,dupa care se pun fructele spalate si bine scurse

Se bat bine ouale cu zahar,se adauga laptele faina,untul racit

si se rastoarna peste fructe
Se lasa la cuptor 25min;consistenta acestui desert trebuie sa fie intre budinca si crema de zahar ars si tot francezii fac acest clafoutis in vase mici pentru ca le servesc direct din vase


Un comentariu:

  1. Am descoperit-o si eu anul asta si a devenit usor preferata noastra! E foarte buna, musai sa o incerc si cu zmeura :)

    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme